CAS BÁRCENAS
Política 15/08/2013

Valenciano insta Rajoy a pronunciar-se de nou després de la declaració de Cospedal

"Ara ja no és paraula de Bárcenas contra paraula de Rajoy. És paraula de Rajoy contra paraula de Cospedal", defensa la vicesecretària general del PSOE

Efe
2 min
La número dos del PSOE, Elena Valenciano, en una imatge d'arxiu / EFE

MadridLa vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, s'ha preguntat aquest dijous si Mariano Rajoy "té alguna cosa a dir" després que la "número dos" del PP, María Dolores de Cospedal, digués al jutge del cas Bárcenas que va ser el líder del seu partit qui va pactar la sortida de l'extresorer.

Mitjançant el seu compte personal a Facebook, Valenciano insisteix a demanar explicacions al president del govern espanyol, després que Cospedal el "desmentís" i declarés al jutge Pablo Ruz que "va ser Rajoy qui va pactar amb Bárcenas els termes d'una relació que incloïa, entre altres coses, el pagament dels advocats encarregats de la defensa".

Un dels lletrats personats en la causa va dir dimecres que Cospedal va manifestar que va conèixer l'acord posteriorment i que entenia que aquestes condicions van ser pactades entre Rajoy, Arenas i Bárcenas, tal com va declarar l'extresorer el 15 de juliol passat.

No obstant això, altres fonts presents en la declaració han matisat que la número dos del PP en cap moment va esmentar expressament Rajoy i Arenas, i que es va limitar a recordar que ella no va negociar les condicions de la sortida de Bárcenas.

"Ara ja no és paraula de Bárcenas contra paraula de Rajoy. És paraula de Rajoy contra paraula de Cospedal", apunta Valenciano. Des que Bárcenas "va decidir destapar-ho tot", afegeix, els dirigents del PP i els mitjans "afins" han posat l'accent en el fet que era inadmissible que els partits de l'oposició donessin credibilitat a les acusacions de qui havia passat ja de ser un "tresorer impecable a ser un tresorer infidel". Llavors, al·lega Valenciano, s'argumentava que era la paraula del president contra la d'"un delinqüent", però ara ha sigut la secretària general del PP "qui ha desmentit a Rajoy". "Hi té alguna cosa a dir Mariano Rajoy?", reitera la dirigent del PSOE.

stats