Política 26/06/2013

Educació sense Fronteres demana la dimissió de Wert per imposar una reforma sense consens

L'ONG acusa el ministre de tenir una "nul·la voluntat de diàleg amb els agents educatius" en un tema tan sensible

Efe
1 min

BarcelonaL'organització no governamental Educació Sense Fronteres (ESF) ha demanat avui la dimissió del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, per considerar que és "incapaç" d'arribar a un acord social en la seva reforma del sistema educatiu.

En un comunicat, aquesta entitat considera que el ministre té "una nul·la voluntat de diàleg efectiu i real amb els agents educatius, la resta de forces polítiques i amb els governs autonòmics", en un tema com el dret a l'educació.

El president d'ESF, Héctor Litvan, indica en la nota que "actuant d'esquena a bona part de la societat, el senyor Wert no només es desqualifica a si mateix sinó que posa en perill un dels pilars bàsics del nostre sistema com és una educació pública de qualitat".

A més de la reforma educativa, les retallades econòmiques i les mesures impulsades des de del ministeri d'Educació en l'any i mig transcorregut des que Wert és ministre han suposat un greu deteriorament de l'ensenyament públic, segons el parer d'aquesta ONG.

Milers d'acomiadaments de docents, l'augment de ràtios a les aules i l'increment de les taxes universitàries, són algunes de les conseqüències d'aquesta política que cita l'organització.

"La societat ha suspès rotundament el ministre Wert", assegura Litvan, que demana que presenti la dimissió.

stats