Política 03/08/2013

El 7 i el 14 de setembre del 2014, els dies que ERC estudia per celebrar la consulta

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, creu que seria "precipitat" convocar-la abans de les eleccions europees del maig i "recomanable" celebrar-la abans del referèndum escocès del 18 de setembre

Europa Press
1 min

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha anunciat aquest dissabte que el seu partit aposta perquè la consulta se celebri la primera quinzena de setembre del 2014, és a dir, el diumenge 7 o el 14.

Rovira ha argumentat que seria "precipitat" convocar-la abans de les eleccions europees del maig de l'any vinent i també "recomanable" celebrar-la abans del referèndum escocès, previst pel 18 de setembre.

D'aquesta manera, tenint en compte que les "bones pràctiques internacionals" recomanen que després de les europees passin 90 dies abans de cap altre procés electoral, l'escàs marge que queda són els dos primers caps de setmana de setembre, ja que l'agost està descartat.

A més, a ERC no se li escapa que entre el 7 i el 14 se celebraria la Diada. Rovira ha matisat que la consulta catalana ha de ser abans de l'escocesa perquè "els experts catalans veuen el risc que el referèndum escocès no acabi sent una variable d'impuls per al procés català".

Totes les enquestes publicades fins ara assenyalen que el 'sí' a la independència perdria a Escòcia, i els partidaris de la independència de Catalunya creuen que podria ser una circumstància que desactivés el 'sí' a Catalunya.

stats