SOCIETAT
Política 18/09/2014

Detenen un altre implicat en la pallissa neonazi de Manresa quan els fets ja estan jutjats

Els investigadors ja donen per tancat definitivament el cas. Hi ha deu persones complint penes de fins a 16 anys de presó i ara hi podria haver un altre judici

Acn
2 min
Penes de fins a 19 anys i mig per als neonazis de la pallissa de l’Stroika

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimecres un veí de la Canonja (Tarragonès) que presumptament va participar a les agressions neonazis a la Sala Stroika de Manresa el 23 de març del 2012. De la investigació va quedar pendent la identificació d'un dels participants en l'agressió, que ha estat possible a partir de les dades aportades per una altra investigació de la Divisió d'Investigació Criminal, relacionada amb delictes d'extorsió, lesions, robatori amb violència i pertinença a grups criminals.

Amb aquesta ja són 18 les detencions en relació amb el cas, que els investigadors ja donen per tancat definitivament. Deu dels arrestats compleixen condemnes de fins a 19 anys pels fets, després de la sentència que va emetre l'Audiència Provincial de Barcelona arran del judici celebrat el juny del 2014. Ara podria haver-hi un segon judici.

L'agressió neonazi davant de la Sala Stroika de Manresa vatenir lloc quan, dues hores abans d'un concert de caire antifeixista que s'havia de celebrar en aquell recinte, un nombrós grup de joves van agredir amb contundència altres nois que hi volien assistir. Com a conseqüència de l'agressió un jove va resultar ferit d'extrema gravetat i tres més van ser atesos per lesions de diversa consideració.

Els Mossos d'Esquadra van iniciar una llarga investigació que va finalitzar amb la detenció de 17 persones, entre el juny i el juliol del 2012. Els arrestats formaven part d'un grup criminal neonazi que tenia com a finalitat donar a conèixer la seva ideologia a partir de l'ús de la violència. Deu dels integrants compleixen condemna.

De la investigació va quedar pendent la identificació d'un dels participants en l'agressió. La identificació i posterior detenció d'aquesta persona ha estat possible a partir de les dades aportades per una altra investigació que ha dut a terme la Divisió d'Investigació Criminal, relacionada amb delictes d'extorsió, lesions, robatori amb violència i pertinença a grups criminals. Les persones detingudes en l'agressió a la Stroika formaven part d'aquests grups criminals.

Arran de la detenció s'ha fet un escorcoll del domicili del detingut i els policies han localitzat material relacionat amb els fets investigats. El detingut passarà a disposició judicial en les properes hores. La investigació la instrueix el jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Manresa.

stats