Política 12/06/2013

Declarat nul l'acomiadament d'un treballador d'Espais de Natura

El jutjat ordena la readmissió del treballador amb base a Eivissa

J. P.
2 min
Entre Ibanat i Espais de Natura, s'han perdut 30 llocs de feina.

Palma.El Jutjat Social número 1 d'Eivissa ja ha dictat la primera de les sentències dels treballadors acomiadats, un total de 22, per part de l'Espais de Natura. El divendres 7 de juny es va notificar a les parts la nul·litat de l'acomiadament i, per tant, el jutjat ordena la readmissió del treballador, amb base a Eivissa. La justícia no tan sols declara nul l'acomiadament, sinó que també fixa a l'Administració l'obligació de pagar el salari de tramitació, que en aquest cas ascendeix a gairebé 12.000 euros. Hi havia interès entre el col·lectiu de treballadors públics acomiadats, sobretot entre els 22 d'Espais de Natura, pel resultat de la sentència.

Els representants legals del treballador, del sindicat Comissions Obreres, asseguraren ahir que "una vegada més es posa de manifest el nyap de mida descomunal que ha dissenyat el Govern de les Illes Balears per resoldre el que, segons la seva opinió, patia l'administració autonòmica: un 'excedent d'empleats públics que havia d' amortitzar", afirmaren fonts del sindicat.

La sentència, com ja han fet la major part de les que s'han dictat des dels jutjats de les Balears, aprofita per recordar al Govern que la contractació d'aquest treballador d'Espais de Natura va ser "fraudulenta", perquè no regiren les condicions oportunes que exigeix la llei. Com en la majoria de casos, l'Executiu va acomiadar aquest treballador amb una carta, sense iniciar un procés de negociació col·lectiva, tot i ser 22 les persones afectades.

Segons càlculs dels representants dels treballadors, la gestió dels acomiadaments podria acabar costant més de mig milió d'euros a l'erari públic, ja que aquesta primera sentència marca un camí pel que fa a Espais de Natura i a l'Ibanat, que també va desfer-se de vuit empleats seguint aquesta mateixa fórmula.

stats