Política 04/04/2014

Cospedal defensa la utilitat de votar al PP el 25 de maig per influenciar en les polítiques europees

La secretària general del PP lamenta que "alguns vulguin privar els catalans de ser també espanyols" i, per tant, beneficiar-se dels fons europeus que rep l'Estat

Salvador Almenar
2 min
María Dolores de Cospedal ha estat l'encarregada d'inaugurar la 21a Intermunicipal del Partit Popular que se celebra a València. / PARTIT POPULAR

ValènciaLa secretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, ha assegurat que en les eleccions europees que se celebraran el 25 de maig serà "el moment de votar partits que siguin útils per defensar els interessos d'Espanya a Europa" i per això ha demanat el vot per a la candidatura del PP al Parlament Europeu.

Cospedal, que ha centrat bona part del seu discurs d'inauguració de la 21a Intermunicipal del PP que se celebra avui i demà a València en les eleccions europees, no ha volgut, però, esclarir si serà demà el dia triat pel president nacional del partit, Mariano Rajoy, per fer públic el nom del cap de llista al Parlament Europeu. En aquest sentit, Cospedal s'ha limitat a dir, de manera irònica, que "segur que el candidat surt d'aquesta Intermunicipal perquè el cap de llista sortirà del PP".

La número dos del PP espanyol ha volgut recordar la "importància" d'unes eleccions europees que, per a Cospedal, no són uns comicis "menors", ja que el "70% de les polítiques que afecten els ciutadans venen dictades des d'Europa". Per això, la també presidenta del PP de Castella-la Manxa ha demanat als molts alcaldes i regidors que omplien l'auditori del Palau de la Música de València que expliquin als ciutadans el seu projecte de cara a les eleccions del pròxim mes de maig.

Un programa que, segons Cospedal, "defensa el nostre país i el projecte comú anomenat Europa" enfront d'altres partits "que fan del crit i la polèmica la seva política" i minoritaris que l'única cosa que volen fer és "fragmentar Europa".

La dirigent del PP ha destacat la feina del president espanyol Mariano Rajoy per aconseguir un millor tracte per als interessos de l'Estat. "Gràcies a la negociació que va fer Rajoy dels pressupostos europeus, la recepció de diners és més alta que quan la negociació la van fer els del 'bon rotllo' [en una clara al·lusió al govern socialista]. Una assignació que ha estat més gran tot i que el pressupost comunitari era inferior. I això ho ha aconseguit el president Rajoy", ha afegit.

Cospedal no ha deixat passar l'ocasió per fer un comentari sobre el procés sobiranista de Catalunya. Malgrat que no s'ha referit a la qüestió política concreta, la secretària general del PP ha volgut donar la benvinguda a la Intermunicipal del PP de manera especial als alcaldes i regidors populars de Catalunya presents a la sala, a qui ha agraït que estiguin demostrant estar a l'"altura" per "defensar la unitat" de l'estat espanyol.

Cospedal ha fet també una al·lusió a la hipotètica independència de Catalunya durant el seu discurs sobre la importància de formar part del projecte europeu. En aquest sentit, la dirigent del PP ha lamentat que hi hagi "alguns que vulguin privar els catalans del dret a ser espanyols i per tant de beneficiar-se també dels fons europeus", encara que ha dit que perquè això mai no passi "hi és el Partit Popular".

stats