Política 29/12/2013

El Constitucional francès aprova l'impost del 75% als grans salaris

L'òrgan censura 24 dels 236 articles del pressupost de l'executiu per al 2014 però valida una de les mesures estrella d'Hollande

Efe
1 min
Hollande en la seva compareixença a l'Elisi. REUTERS

ParísEl Consell Constitucional de França ha validat l'impost del 75% a les empreses que paguin als seus empleats salaris de més d'un milió d'euros a l'any, una promesa electoral del president, el socialista François Hollande.

La decisió, que ha donat a conèixer aquest diumenge el Constitucional, màxima instància judicial de França, arriba un any després que aquest mateix òrgan hagués rebutjat una primera versió d'aquesta taxa, en considerar que la forma en la qual estava redactada podia comportar desigualtats davant el fisc.

El govern francès va anunciar llavors que treballaria per elaborar una nova versió que aconseguís el vistiplau del Consell, un impost que l'executiu sempre ha catalogat com a transitori.

Els anomenats "savis" d'aquest consell han censurat, no obstant això, 24 articles dels 236 del pressupost de l'executiu per al 2014 i la rectificació dels del 2013, alguns, a petició de l'oposició, i altres, per iniciativa pròpia.

El Constitucional no va acceptar, per exemple, una nova segmentació en trams de l'impost sobre la fortuna que impedirà que el contribuent pagui més del 75% d'impostos, la qual cosa podria ocórrer si algú disposa d'un patrimoni important i uns ingressos baixos.

stats