PRIMÀRIES
Política 16/09/2017

De la Concha presenta la seva llista per liderar Podem

Assegura que espera una “remuntada de la il·lusió”

C. Buades
2 min
Components i simpatitzants de la candidatura de Mae de la Concha.

PalmaLa candidatura amb què l’actual diputada d’Units Podem al Congrés dels Diputats Mae de la Concha vol competir per la secretaria general de la formació a les Balears ja té cos i forma. Ahir va presentar al Palma Arena -escenari simbòlic per a De la Concha, perquè hi va fer el seu primer míting- la llista que presentarà a les primàries autonòmiques de finals de mes.

De la Concha va assegurar que espera que la seva candidatura, Amb totes Podem, sigui “el motor del nou canvi”, perquè està formada per gent “disposada a treballar” que ve “dels cercles, de les Illes i dels pobles”. L’encapçala Aurora Ribot, portaveu de la formació lila al Consell de Mallorca i l’acompanyen noms com el de Vivana de Sans, vicepresidenta del Consell d’Eivissa; Jesús Jurado, vicepresident del Consell de Mallorca; Alejandro López, actual secretari d’Organització, i Magdalena Gelabert, directora insular de Menors a Mallorca.

“Volem fer la remuntada de la il·lusió”, va afirmar De la Concha, qui reivindica una candidatura composta per “molta gent jove, gent de totes les Illes i encapçalada per dones molt solvents”. El Palma Arena va ser, precisament, l’espai de la remuntada que demanava Podem durant aquelles eleccions en què Pablo Iglesias, Irene Montero i Íñigo Errejón varen protagonitzar un míting multitudinari a Palma.

Però no es tracta, assegura, d’una remuntada respecte de les candidatures amb qui competeix, sinó de “la de Podem”, després de “tres anys esgotadors”, i “la gent arriba exhausta”. Ara, per De la Concha, “és necessari remuntar aquell ànim -el de la campanya del 20-D- i aquest projecte”.

La candidata a secretària general va rebre el suport de l’actual líder de la formació dels cercles a les Balears, Alberto Jarabo, qui fa uns dies va anunciar que no formaria part d’aquesta llista, tot i haver fet costat des del començament a la candidatura.

Sobre el seu futur dins del partit, Jarabo va afirmar que continuarà “treballant com fins ara de diputat” i va defensar la necessitat de deixar pas a “nova gent que oxigeni el partit”, a més de poder “elevar i millorar la seva capacitat propositiva dins el grup parlamentari” de Podem. Per defensar la proposta de De la Concha, l’actual secretari general va assegurar que representa “la solvència” d’una “nova etapa”, a més del fet de “posar ritme cap a la maduresa”, mentre que “altres candidatures quedaran recordant l’adolescència”, en un clar gest cap a la seva principal rival, la diputada i actual secretària política Laura Camargo.

Avui és el darrer dia per presentar candidatures a les eleccions internes i la campanya comença dia 24. Les votacions es duran a terme entre el 27 de setembre i el 3 d’octubre, però els resultats no se sabran fins dos dies després.

stats