Política 16/12/2013

Brussel·les adverteix a Espanya que complir amb el dèficit i les reformes és "imperatiu"

La 'troica' creu que el rescat bancari ha funcionat però demana al govern espanyol que acabi la feina

Laia Forès
1 min
José Manuel García-Margallo, avui a Brussel·les amb els seus homòlegs de Bèlgica, Alemanya i el Regne Unit / EFE

Brussel·lesEl programa del rescat bancari espanyol acabarà al gener, però el govern de Mariano Rajoy haurà de continuar fent els deures. En l'informe preliminar de la seva última visita a Espanya, la 'troica' –formada per la Comissió Europea, el Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Central Europeu (BCE)– adverteix que és "imperatiu" aplicar les reformes pendents i complir estrictament amb el calendari de reducció del dèficit públic "per tornar al camí del creixement".

Entre les reformes que segueixen pendents, la 'troica' destaca la de l'administració pública, la reforma fiscal, els canvis en el mercat laboral i l'eliminació del dèficit tarifari de les elèctriques. Tot i això, el document destaca la millora de la situació econòmica i l'apropament a la fi de la destrucció de llocs de treball.

Segons la 'troica', el rescat ha servit per enfortir el sector bancari espanyol i retornar la confiança als mercats. No obstant això, demana al govern espanyol que continuï l'estreta vigilància als bancs per prevenir futures crisis.

stats