Política 27/04/2015

C's vol que la Fiscalia actuï contra l'ANC per incitar a "la desobediència de les lleis" i "fer crits a Terra Lliure"

La portaveu de la formació Carina Mejías denuncia que l'organització "posa en risc l'estat de dret"

Agències
1 min
Carina Mejias es la candidata de Ciutadans a Barcelona / ACN

BarcelonaLa portaveu de Ciutadans Carina Mejías ha titllat d'"aquelarre" l'acte organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) divendres passat al Palau Sant Jordi de Barcelona, i ha demanat que la fiscalia actuï davant els crits a la desobediència, perquè "posen en risc l'estat de dret". "Aquestes actituds ens semblen antidemocràtiques, totalitàries i absolutament rebutjables", ha apuntat Mejías en roda de premsa, encara que ha descartat que sigui el seu partit qui denunciï a l'entitat.

En aquest sentit, ha reclamat a la fiscalia "que no es quedi passiva" si detecta indicis de delicte en aquestes proclames, entre les quals ha subratllat que figuren "visques a Terra Lliure". "Divendres passat es va arribar a unes quotes de desobediència totalment intolerant", ha resolt Mejías, que ha assegurat que és un intent estèril per "reviure" el procés independentista "quan ja està mort".

L'acte de divendres passat va ser organitzat per ANC, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) amb el lema 'Tornen les urnes, tornem al carrer' i amb la pretensió de reivindicar ajuntaments sobiranistes en els comicis municipals del 24 de maig. La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, va afirmar que Catalunya "està preparada per desobeir les lleis de l'Estat espanyol que són injustes" i per construir un Estat independent a partir de les eleccions catalanes del 27 de setembre.

stats