Política 20/10/2014

Junqueras i Herrera acorden un document per demanar eleccions immediates i esperen l'aval de la CUP

Les esquerres constaten que el Govern "segueix a la seva" i que no vol tornar a la "unitat" de l'antiga consulta

O. March / S. González / L. Vicens
1 min
Oriol Junqueras i David Fernàndez aquest dijous al Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaEls partits sobiranistes d'esquerres s'han reunit aquesta tarda al Parlament per coordinar-se per afrontar el nou 9-N. La trobada d'ERC, ICV-EUiA i la CUP, segons ha pogut saber l'ARA, ha servit per acordar un document en el qual es reivindiquen unes eleccions anticipades immediates. Republicans i ecosocialistes ja han subscrit l'acord, mentre que la CUP el sotmetrà aquesta mateixa nit a votació del seu secretariat.

El document pactat també contempla exigir una "gran mobilització" pel 9-N que tingui "expressions diverses" i que serveixi per assenyalar el govern espanyol com el principal culpable que els catalans no puguin votar en una consulta. Tant ICV-EUiA com ERC també volien exigir al Govern que deixi clar que el 9 de novembre no se celebrarà una consulta sinó un procés participatiu, un punt que, segons les fonts consultades, la CUP no ha acabat de veure clar.

La trobada ha servit per constatar el rebuig a l'anunci del preacord sobre els detalls tècnics organitzatius del 9-N que ha anunciat el portaveu del Govern, Francesc Homs. "Ha estat una trobada de treball per constatar que el Govern segueix a la seva i que no té voluntat de tornar al consens i la unitat que suposava la consulta tal com estava pactada", assenyalen fonts de la negociació consultades per l'ARA a la sortida de la cita.

stats