Política 08/03/2016

Carmena veu viable una "aliança" entre Podem, Ciutadans i PSOE que faciliti la investidura

L'alcaldessa de Madrid demana diferenciar entre la "dificultat objectiva" d'un pacte de govern que sumi Podem i Ciutadans i els possibles pactes per a la investidura a Espanya

Efe
2 min
L’Ajuntament de Madrid investiga l’obra dels titellaires

MadridL'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha demanat aquest dimarts diferenciar entre la constitució d'un govern, en què hi pot haver una "dificultat objectiva" entre Podem i Ciutadans, i les "aliances d'investidura", que ofereixen una "possibilitat de convergir" més "àmplia". "Els acords d'investidura donen una elasticitat, una possibilitat de convergir moltíssim més subtil i, alhora, molt més àmplia per recollir diverses postures", ha comentat Carmena quan, en una trobada amb periodistes, li han preguntat si veu viable una entesa entre Podem, Ciutadans i el PSOE després que el rei s'inhibís i tornés la pressió als partits.

"Depèn del que es pretengui en el marc de l'entesa: si estem parlant de constituir governs, estem parlant d'una dificultat objectiva, perquè en els programes hi ha aspectes contradictoris", ha respost l'alcaldessa. "No obstant això, si del que es tracta és d'una aliança d'investidura, el marc és completament diferent", ha afegit l'alcaldessa de Madrid, que ha recordat que a l'Ajuntament va impulsar acords d'investidura en lloc de pactes de govern, i que ella es va reunir amb Ciutadans perquè li donessin suport.

A una pregunta anterior sobre si Podem s'ha d'asseure amb Ciutadans per negociar, l'alcaldessa madrilenya ha respost que ella és "prudent per necessitat" perquè no està immersa en qüestions de política estatal, però sí que ha reivindicat l'experiència "interessant" de "parlar amb tothom". Carmena ha donat valor a la "col·laboració conjunta" i a la "quantitat de proposicions" que Ahora Madrid i Ciutadans han aprovat al consistori. "Les dades hi són, no tinc les estadístiques, però per descomptat han estat moltes i molt importants", ha afirmat.

Carmena ja s'havia mostrat partidària que Podem facilités la investidura de Pedro Sánchez. Aquest dimarts, l'alcaldessa madrilenya ha volgut posar en context les seves declaracions sobre els pactes a la política espanyola. "Sóc jo mateixa que m'adono que he de tenir molta cura amb una certa espontaneïtat que m'acompanya des de fa molts anys", ha afirmat Carmena.

stats