POLÍTICA
Política 11/04/2014

Cañete aprofita la compareixença setmanal del govern espanyol per fer campanya pel PP a les europees

El candidat del PP a les europees diu que amb qui té interès a debatre és amb Martin Schulz i no amb Elena Valenciano, que li ha retret el "míting electoral" en un espai institucional. Cañete ja ha posat el càrrec de ministre a disposició de Rajoy

M.colomer
2 min
Sáenz de Santamaría amb Arias Cañete, aquest divendres

BarcelonaEl candidat del PP a les eleccions europees, Miguel Arias Cañete, vol recuperar el temps perdut amb el retard que ha acumulat el seu nomenament. I no ha dubtat a aprofitar la compareixença setmanal posterior a la reunió del consell de ministres per articular un discurs més propi d'un candidat que d'un ministre. Ha menyspreat la seva rival electoral del PSOE, Elena Valenciano, en afirmar que no te interès a debatre amb ella, sinó amb el candidat europeu Martin Schulz. "He fet molta mili a la garita de la Unió Europea", ha presumit.

"El que li sento dir a la senyora Valenciano en les seves intervencions públiques té poc a veure amb el que es dilucidarà en aquestes eleccions", ha assegurat el candidat popular a la roda de premsa posterior al consell de ministres. Cañete ha explicat que abans de la reunió del gabinet ha lliurat al president del govern la carta de renúncia al càrrec. Mariano Rajoy serà qui decideixi el moment del relleu, que no s'espera fins passat Setmana Santa, entre altres coses perquè qui ha de signar els nomenaments és el rei, que és fora d'Espanya fins al 16.

Miguel Arias Cañete també ha subratllat que la seva ambició ara és "liderar la candidatura" i guanyar les eleccions, i ha defugit així respondre a si aspira a ser comissari europeu. "Confio molt en la nostra manera de fer campanya, molt propera al ciutadà, molt propera i fent molta pedagogia i procurant suscitar l'entusiasme en els votants perquè vagin a votar", ha afegit.

Valenciano ho troba "molt lleig"

Ja ha sortit a respondre'l Valenciano, que ha considerat "molt lleig" aprofitar una tribuna institucional per fer un "míting electoral". Valenciano s'ha referit així des del seu Twitter a la intervenció que ha fet Cañete al costat de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Sanbtamaría i el ministre d'Indústria, José Manuel Soria.

stats