Política 29/04/2014

Camps assegura que només va sentir "de passada" Rita Barberá parlar del 'Valencia Summit'

L'expresident valencià va negar a preguntes de les parts que es reunís en cap ocasió amb el duc de Palma per parlar dels projectes de l'Instituto Nóos a València

Efe
3 min

ValènciaL'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, va negar durant la segona declaració que va prestar com a testimoni en el 'cas Nóos' haver-se reunit amb Iñaki Urdangarin, més enllà d'haver coincidit amb el duc de Palma en algun acte institucional, i ha assenyalat que en cap de les seves converses va sorgir el projecte de celebració de les cimeres 'Valencia Summit' que van costar al govern valencià i a l'Ajuntament de València 3,1 milions d'euros.

Així consta a la segona declaració per escrit que Camps va prestar com a testimoni del 'cas Nóos' el passat 15 d'abril sobre la relació de la Generalitat Valenciana amb l'Instituto Nóos i l'organització de congressos sobre esport, i la possibilitat de celebrar a València els primers Jocs Europeus.

Camps, que va respondre a les preguntes dels regidors socialistes de l'Ajuntament de València –que exerceixen l'acusació popular–, de la defensa d'Iñaki Urdangarin, i d'un exresponsable de l'Administració valenciana imputat en la causa, va assegurar que va sentir parlar de forma genèrica i de passada del 'Valencia Summit' a l'alcaldessa de València Rita Barberá. També va reconèixer haver participat en algun acte protocol·lari en alguna de les seves edicions, encara que va assegurar no recorda la data.

A més de negar, tal com va fer en la primera declaració, haver-se reunit amb Urdangarin a la Zarzuela, l'expresident de la Generalitat Valenciana també va desmentir haver facilitat a algun membre de l'Instituto Nóos una relació d'institucions del País Valencià que podrien patrocinar les cimeres 'Valencia Summit' celebrades entre els anys 2004 i 2006, malgrat que va defensar que tots els esdeveniments que es van celebrar en l'etapa del seu govern "repercutien favorablement en la imatge de la Comunitat".

En una declaració no massa extensa, Camps assegura desconèixer per què Iñaki Urdangarin, en la seva declaració judicial del 23 de febrer de 2013, va dir que va haver-hi diverses reunions a València amb Camps per explicar-li el projecte, doncs, segons l'expresident, aquestes reunions mai es van produir.

Segons les respostes del mateix Camps, tampoc sap per què el vicealcalde de València, Alfonso Grau, va declarar el desembre de 2011 que el duc de Palma es va reunir amb Camps i assenyala que amb el responsable municipal li uneix una amistat "producte de molts anys treballant des del Partit Popular pel nostre país, la nostra comunitat i la nostra ciutat".

Camps nega que Urdangarin li lliurés una còpia del dossier "Desafio València: cimera internacional sobre ciutats i esports" i insisteix que el duc de Palma no es va reunir amb ell i desconeix que ho fes amb algú. L'expresident manifesta que l'alcaldessa de València li va comentar la possibilitat de celebrar un congrés que unís esport i projecció de la ciutat en algun acte protocol·lari, però afirma que "el comentari va ser molt de passada".

Sobre si aquesta proposta s'emmarcava en la celebració de la Copa de l'Amèrica de vela, Francisco Camps ha insistit que va ser "un comentari genèric", i declara que en aquells anys es van celebrar desenes d'actes esportius, culturals, socials al voltant de la celebració de la Copa de l'Amèrica, disputada a València l'any 2007.

Els impulsors d'aquests actes van ser, segons l'expresident, tant les administracions estatal, autonòmica i local, com les federacions esportives, associacions de sectors productius, mitjans de comunicació i la societat civil en el seu conjunt.

Camps assenyala que va participar en algun acte protocol·lari dels 'Valencia Summit', que es van celebrar a València entre 2004 i 2006, però desconeix la data doncs, segons diu, durant la seva època de president va participar "en centenars d'actes d'índole protocol·lària, no podent recordar la data de cadascun d'ells".

stats