POLÍTICA
Política 12/06/2013

Cameron a Rajoy: "Cal deixar que la gent decideixi"

El primer ministre britànic alerta Mariano Rajoy que "no es poden ignorar les qüestions de nacionalitat, independència i identitat"

Agències
1 min

LondresESCOLTA L'ÀUDIO DE CAMERON

Lliçó sobre la resolució de conflictes polítics del primer ministre britànic i president de torn del G-8, David Cameron, al president del govern espanyol, Mariano Rajoy. En una trobada amb periodistes estrangers al Regne Unit, Cameron ha alertat que "no es poden ignorar les qüestions de nacionalitat, independència i identitat".

Malgrat que no ha esmentat explícitament Catalunya, sí que s'ha referit al president espanyol, i ha alertat que en casos de debat independentista "el correcte és presentar els teus arguments, defensar-los i permetre a la gent decidir".

"La manera de fer" dels britànics

Pel primer ministre britànic, que va acordar amb el seu homòleg escocès, Alex Salmond, la celebració d'un referèndum d'independència el setembre del 2014, "aquesta és la manera de fer les coses" al Regne Unit. "Però mai voldria dir a la gent d'Espanya com ha de fer front als seus propis reptes. Això ho han de decidir el govern espanyol i el president espanyol", ha destacat el líder britànic.

stats