Política 15/09/2017

La CUP insta els militants a fer “desobediència pacífica”

X.t.
2 min
Guàrdia Civil i manifestants, ahir, en un dels escorcolls a impremtes.

BarcelonaLa comissió de juristes de la CUP ha elaborat una guia de campanya on insta militants i simpatitzants a la “resistència civil pacífica” davant “qualsevol actuació inesperada” per part de l’Estat arran dels últims operatius policials per impedir els preparatius del referèndum. Els anticapitalistes esperonen les assemblees locals a respondre “de forma imaginativa, com va de-mostrar la gent a Valls”, per evitar “capgirar el suport popular i d’arreu del món” a un referèndum a Catalunya.

La circular informativa, a la qual va tenir accés l’ARA, es va fer arribar dijous, abans que policies locals, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil identifiquessin militants de la CUP i d’ERC que estaven penjant cartells als seus municipis en l’inici de la campanya del referèndum i els requisessin material. La missiva recorda que “la resposta social és imprescindible, i que el fet que la desobediència civil sigui massiva, pacífica, exemplar i efectiva depèn de totes nosaltres”. En aquest sentit, cita alguns activistes històrics com a referents a tenir en compte a l’hora d’impulsar aquest tipus de desobediència: “Gandhi, Parks, Xirinacs són models a seguir per tirar endavant el dret del nostre poble a decidir un futur en llibertat”.

El text adverteix que, amb la reforma del Codi Penal les faltes de desobediència lleu han deixat de perseguir-se penalment, però comporten multes superiors, de fins a 30.000 euros. La comissió recomana evitar alteracions de l’ordre públic, com “talls de carreteres o ocupacions”, perquè no s’imputin delictes greus fora de la desobediència que poden arribar, en els casos més greus, a 12 mesos de presó.

La comissió sentencia que “són moments d’emprar tota la intel·ligència, l’energia, l’optimisme i la solidaritat de què siguem capaces mitjançant accions de resistència pacífica”.

stats