Política 20/09/2017

La CUP avisa que si no hi ha referèndum l'1-O haurà guanyat el "cop d'estat"

Demana mantenir el referèndum tot i que admet que la logística pot haver quedat tocada

Núria Orriols / Gerard Pruna
2 min
La CUP avisa que si no hi ha referèndum l'1-O haurà guanyat el "cop d'estat"

BarcelonaLa CUP ha cridat aquest dimecres a la mobilització davant el que considera un “cop d’estat”. “La repressió d’alt voltatge que pren avui l’Estat s’aproxima a un cop d’estat. Ja no és només la suspensió de l’autonomia: han entrat a dins de les institucions”, ha sentenciat la diputada cupaire Anna Gabriel a les portes del Palau de la Generalitat, acompanyada de Gabriela Serra, Mireia Vehí, Mireia Boya i Carles Riera, entre altres cupaires, amb una pancarta amb el missatge "Sense por". Gabriel ha demanat que es faci “costi el que costi” el referèndum de l’1 d’octubre, tot i que ha admès que no sap fins a quin punt l’operativa d’avui de la Guàrdia Civil deixa tocada la part logística de la consulta. Tanmateix, ha demanat buscar les alternatives que calgui perquè “si no hi ha referèndum l’1 d’octubre voldrà dir que ha guanyat el cop d’estat”.

La CUP no ha descartat que es pugui fer una declaració d’independència, però el que ha dit que no es pot descartar de cap manera és el referèndum, ja que és l’instrument que permet que la ciutadania es pugui “expressar”, tant la del sí a la independència com la del no.

Gabriel s’ha mostrat convençuda que la gent està “disposada” a sortir al carrer per defensar els drets i les llibertats fonamentals, que ha assegurat que amb les últimes actuacions de la Guàrdia Civil i les institucions judicials s’han posat en qüestió. Gabriel ha fet referència a la requisa de material de campanya, a la interrupció d’actes polítics a favor del referèndum o la intercepció de revistes per part de Correus.

Entitats i partits es trobaran al Palau de la Generalitat davant la crisi institucional, després que el consell executiu hagi fet una reunió extraordinària. A dins, ja hi ha el president de Junts pel Sí Lluís Maria Corominas; el diputat de la coalició Lluís Llach, i també els presidents de l’ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

stats