Política 13/09/2017

La policia espanyola impedeix un acte de la CUP a València i identifica les diputades Gabriel i Vehí

Asseguren que es tractava d'una concentració il·legal per no haver sol·licitat una autorització

Ara
2 min
Les diputades Gabriel i Vehí conversant amb els agents de policia.

ValènciaLa policia espanyola ha impedit que la CUP hagi celebrat aquest matí a la ciutat de València un acte per "donar el tret de sortida al l'últim tram de la campanya pel referèndum", en una iniciativa que la formació anticapitalista pretenia realitzar de forma simultània a Barcelona, Palma, Perpinyà i València. A més, les dos diputades assistents, Anna Gabriel i Mireia Vehí, han hagut d'identificar-se davant els agents policials.

Des de la CUP han explicat que no havien demanat permís perquè "únicament es tractava d'interpretar la Muixeranga, llegir un manifest i atendre els mitjans de comunicació", però que la policia ha insistit que estaven davant d'una concentració il·legal perquè s'hi havien congregat més de vint persones".

Gabriel ha explicat que la iniciativa d'avui s'inclou en els actes que realitza la formació anticapitalista abans de les convocatòries electorals, en aquesta ocasió, amb motiu del referèndum de l'1-O.

A la pregunta de si la celebració del referèndum pot dificultar les relacions amb el País Valencià, la portaveu de la CUP ha assegurat que, tot i que les relacions institucionals es poden veure alterades, "el pitjor escenari per al País Valencià o les Illes és que el referèndum d'autodeterminació no es faci perquè se sucumbeix a les amenaces de l'Estat. Si és així, els que hi perdrem serem tots i no només el Principat. L'escenari pitjor és que no es pugui fer aquest referèndum perquè la força repressiva de l'Estat és més important que la nostra força. Cal veure aquest referèndum com una oportunitat democratitzadora que pugui revertir positivament arreu dels territoris i també en relació amb les classes populars de l'estat espanyol".

L'incident d'aquest migdia s'ha produït després que aquest matí hagin aparegut diverses pintades a la Universitat de València amb motiu de la xerrada sobre el referèndum de l'1-O que aquesta vesprada tindrà lloc a la institució acadèmica i on participarà la portaveu de la CUP, Anna Gabriel.

stats