Política 25/06/2013

La nova llei financera per afavorir inversions no bancàries s'aprovarà a finals d'any

Ho ha anunciat el ministre De Guindos, que ha pronosticat una millora de l'atur en el segon trimestre

Joan Faus
1 min

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha anunciat aquest dimarts que abans de finals d'any el govern espanyol aprovarà una nova llei financera que afectarà formes d'inversió no bancàries.

En la seva intervenció en un esmorzar informatiu, De Guindos ha reiterat que l'executiu està analitzant fer canvis en la normativa d'inversió col·lectiva, fons d'inversió o capital risc. "Cal fer-ho més atractiu i cal buscar noves fórmules de finançament que no han de ser bancàries i que a Espanya no s'han desenvolupat", ha afirmat.

En qualsevol cas, el ministre ha tornat a descartar que s'aprovi un tercer decret que exigeixi grans provisions a les entitats financeres. "L'any passat hi havia circumstàncies extraordinàries que ara no es donen", ha dit.

D'altra banda, De Guindos ha tornat a insistir en el missatge que el pitjor ha passat, encara que ha alertat que persisteixen els riscos. "Ens queda un camí llarg i amb revolts, però ja hem passat gran part de la pitjor part. Espanya ja no és a l'ull de l'huracà", ha dit. En aquest sentit, ha pronosticat que les dades d'atur de l'Enquesta de Població Activa del segon trimestre seran "molt millors" que les dels primers tres mesos de l'any, quan va escalar fins al 27,1%. De fet, llavors el govern ja va preveure que la xifra aniria reduint-se.

stats