Política 20/06/2013

La banca creu que cada entitat decidirà si anul·la les clàusules terra de les hipoteques

La patronal defensa la importància d'aquestes salvaguardes i diu que no són "productes tòxics"

Joan Faus
1 min
Els bancs mantindran la clàusula terra perquè creuen que és legal

SantanderEl president de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), Miguel Martín, ha considerat aquest dijous que no hi haurà una posició comuna al sector, sinó que cada banc decidirà per el seu compte si anul·la les clàusules terra de les hipoteques després que el ministeri d'Economia hagi demanat al Banc d'Espanya que supervisi si tot el sistema respecta la sentència del Tribunal Suprem. De moment, només les entitats afectades directament per la sentència, com el BBVA, han decidit retirar aquestes clàusules mentre que la resta ho han descartat.

En la seva intervenció en unes jornades a la Universitat Menéndez Pelayo de Santander, organitzades per l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE), Martín ha comentat que si hi hagut un problema d'informació en la "comercialització" de les clàusules s'haurà de solucionar, però ha insistit que el tribunal "no ha dit que siguin dolentes", sinó que s'havia amagat informació als clients.

En aquest sentit, el que va ser subgovernador del Banc d'Espanya ha lamentat que existeixi una "enorme confusió" en aquest afer. "Ni els tribunals ni la societat estan valorant que les clàusules són simplement un mecanisme per evitar la variabilitat indesitjada dels tipus d'interès, és un producte clarament beneficiós per a la societat, sector i creditors", ha dit. "Per què això s'ha transformat en un producte tòxic i nociu, no ho entenc", ha afegit.

stats