Política 18/06/2013

De Guindos avança que la caiguda del PIB fins al juny estarà "pròxima" al 0%

El ministre d'Economia coincideix amb Montoro i diu que en el segon trimestre "s'ha produït un punt d'inflexió"

Joan Faus
1 min
El ministre d'Economia, Luis de Guindos, explicant les novetats de la llei de caixes en la roda de premsa d'ahir, posterior a la reunió del consell de ministres.

SantanderEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha avançat aquest dimarts que en l'actual segon trimestre d'aquest any "s'està deixant enrere la recessió" perquè la caiguda del PIB estarà "més pròxima" al 0% després d'haver registrat un descens del 0,5% en el primers tres mesos de l'any.

En la seva intervenció en unes jornades econòmiques a la Universitat Menéndez Pelayo de Santander i organitzades per l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE), ha posat xifres al pronòstic que ja va fer ahir el titular d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en les mateixes jornades. De Guindos ha insistit que un cop "s'ha produït un punt d'inflexió" en l'evolució de l'economia el "repte és enfortir la recuperació".

Fins ara, des del govern es considerava que el quart trimestre seria el punt d'inflexió, quan l'evolució del PIB estaria al 0% o en positiu. La Moncloa calcula que el PIB caurà aquest any un 1,3%, una dècima menys que el 2012.

stats