Política 26/06/2013

Rajoy diu que mantindrà el concert econòmic perquè "no és un privilegi ni insolidari"

UPN avisa que Navarra no renunciarà al seu model econòmic per pagar un "preu polític per l'independentisme o el jacobinisme emergent"

Joan Faus
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha dit aquest dimecres que el concert econòmic navarrès "no és un privilegi ni és insolidari" i que l'executiu "no té intenció" de reformar aquest instrument en la Constitució.

Aquesta ha estat la resposta de Rajoy a la pregunta que li ha fet, en la sessió de control al govern al Congrés dels Diputats, el diputat d'UPN Carlos Salvador, que ha avisat que Navarra no està disposada a renunciar als beneficis del concert –que li permet recaptar els ingressos i atorgar una quota variable a la solidaritat territorial– per pagar un "preu polític per l'independentisme o el jacobinisme emergent". I ha afegit: "No renunciarem a la nostra personalitat política, la defensarem amb tenacitat".

Dilluns, a Madrid, la presidenta del PP basc, Arantza Quiroga, va criticar la utilització política que s'està fent del concert econòmic i ha subratllat la defensa per part del seu partit d'aquest sistema: "Que ningú dubti del compromís del PP en defensa del concert econòmic", va dir. No obstant, posteriorment, fonts de la direcció nacional del PP han demanat que es garanteixi l'aportació a la solidaritat del finançament.

stats