Política 18/06/2013

El jutge del cas Blesa demana empara formal davant dels atacs de la Fiscalia, d'altres jutges i de periodistes

Elpidio José Silva, que va enviar l'expresident de Caja Madrid a la presó, ja va denunciar dies enrere haver rebut fortes pressions i ingerències

Europa Press
1 min
ARRIBADA ALS JUTJATS L'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa, ara a la presó, entrant dimecres als jutjats per declarar davant Elpidio José Silva.

MadridEl titular del jutjat d'instrucció de Madrid número 9, Elpidio José Silva, instructor del cas Blesa, ha remès aquest dimarts un escrit al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) sol·licitant formalment l'empara davant les pressions que, segons, ell, és víctima des de diferents àmbits.

Encara que no s'ha donat a conèixer el contingut de l'escrit, fonts de l'òrgan de govern dels jutges assenyalen que el jutge que ha enviat a presó a l'expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa, denuncia ingerències en el seu treball per part de la fiscalia de Madrid, de membres del mateix CGPJ i d'alguns periodistes.

La petició haurà de ser estudiada en Comissió Permanent del Consell, tot i que és improbable que es faci en la sessió convocada demà, ja que l'escrit acaba d'arribar i ha de ser analitzat abans que la secretaria de l'òrgan de govern dels jutges emeti un dictamen favorable o contrari a la petició.

La setmana passada, fonts del CGPJ van aconsellar al jutge Silva que presentés per escrit i formalment sol·licitud d'empara després de denunciar durant un acte públic que eren víctimes de "tot tipus de pressions" i "moltíssimes ingerències".

Es dóna la circumstància que el magistrat té pendent des de l'abril un expedient disciplinari obert pel CGPJ per retards, falta de motivació de les seves resolucions i falta de consideració als seus funcionaris. Es tracta de faltes tipificades com a greus o molt greus.

stats