Política 26/06/2013

Blasco creu que les seves declaracions a la televisió han sigut una excusa per fer-lo fora del PP

El parlamentari valencià ha ocupat avui per primera vegada el seu escó com a membre del grup de diputats no adscrits

Efe
2 min

ValènciaL'exdiputat del Partit Popular valencià Rafael Blasco ha considerat avui que les declaracions que va realitzar en una entrevista televisiva van ser utilitzades com a "excusa" per la direcció popular per expulsar-lo de les seves files i del grup parlamentari.

Blasco, que avui ha ocupat per primera vegada un escó a les Corts Valencianes com a diputat no adscrit, ha assegurat als periodistes que encara ningú li ha notificat el contingut de l'expedient disciplinari que el comitè de drets i garanties del PP va obrir contra ell.

En aquest expedient se'l va sancionar amb la suspensió de militància i la inhabilitació per exercir càrrecs polítics després d'analitzar unes declaracions seves en una entrevista televisiva en les quals denunciava pressions a l'Advocacia de la Generalitat Valenciana perquè sol·licités per a ell 11 anys de presó en el denominat cas Cooperació, en el qual està processat.

En els passadissos de les Corts Valencianes Blasco ha explicat així la seva nova situació: "Imagini's –ha dit a un periodista– que arriba a la seva empresa i li diuen que no pot entrar a treballar i no li donen cap explicació; no pot passar vostè d'aquí, però no li puc dir per què".

Abans d'accedir a l'hemicicle, Blasco ha afirmat que té intenció de treballar amb "absoluta normalitat", en coherència amb la seva trajectòria política, per "complir amb el compromís adquirit" quan va ocupar un lloc en unes llistes. La decisió d'abandonar el grup popular ha sigut dura, segons ha reconegut, si bé ha confessat sentir-se "serè", sense ànim de retrets i amb la intenció de passar pàgina.

Ha afirmat que ha rebut "de tots els membres del grup el seu afecte, afecte i compromís; han valorat el gest d'evitar una votació que hauria representat una lectura negativa per al grup parlamentari". Blasco ha afegit que "no volia ser motiu que ningú fes una lectura de desunió o fractura en el grup" i que l'emocionen les "mostres d'afecte dels membres del grup i molts militants".

Preguntat per l'entrevista, Blasco ha assegurat: "És de les poques coses que he fet en la vida que és impecable". I ha afegit: "Es va fer amb el màxim respecte institucional, sense un judici d'intenció sobre ningú en concret, amb dades i no opinió, i si n'hi ha és sobre fets concrets". "L'he tornada a veure –l'entrevista–, crec que algú haurà d'explicar on és el problema, jo crec que l'entrevista ha sigut un excusa", ha dit.

Blasco ha reiterat que ni ell ni cap membre del grup parlamentari té la resolució de l'expedient obert pel comitè de drets i garanties del PP i que, en conseqüència, no pot presentar cap recurs.

"Això no té més rellevància, s'acaba una etapa i en comença una altra, espero que a partir d'ara la notícia sigui el meu treball parlamentari. La meva principal preocupació des d'ahir és pensar que haig d'actuar amb la màxima coherència en relació amb el meu compromís polític i pensar molt en una persona que desgraciadament se'ns en va, que és Nelson Mandela", ha afegit.

"Cada dia un aprèn coses, fins i tot veient un partit de futbol, coses que un pensava que ja no podia aprendre. Espero que aquestes experiències ajudin a acabar la meva formació i a tenir clar el que representa un compromís polític. En el seu conjunt, estic satisfet amb la meva trajectòria política, sempre molt coherent, amb vocació de servei públic", ha conclòs.

stats