POLÈMICA PELS INSULTS
Política 15/06/2013

Bauzá insisteix i torna a recórrer contra Lorenzo, ara al Suprem

Ho farà amb recursos públics, tot i les dues sentències en contra

Quim Torres
2 min
La UGT, el sindicat que dirigeix a Balears Lorenzo Bravo, estudia ara querellar-se contra Bauzá per emprar l'Advocacia de la CAIB.

Palma.El president José Ramón Bauzá no desisteix en l'intent que la Justícia condemni el secretari general de la UGT a Balears, Lorenzo Bravo, que li va dir "feixista", "prepotent", "inútil" i "fanfarró" l'any 2011. Malgrat que el Jutjat de Primera Instància número quatre de Palma, primer, i l'Audiència de Palma, després, han resolt en contra de les pretensions del president, ell continua pensant que el sindicalista va lesionar el seu dret a l'honor. Ell i el Govern, perquè tornarà a emprar recursos públics per continuar la seva batalla judicial contra Lorenzo. Els serveis jurídics de la Comunitat presentaran ara un recurs d'apel·lació al Tribunal Suprem contra la darrera sentència de l'Audiència que no li dóna la raó.

L'Audiència ha deixat clar que, en la confrontació política, la llibertat d'expressió està per damunt de la defensa de l'honor. Considera, per tant, que el president ha d'assumir la crítica, encara que sigui "severa, dura i, fins i tot, inconvenient", perquè així s'imposa en una societat democràtica a aquells que es dediquen a les activitats polítiques. Les raons del tribunal no convencen, però, ni el president ni l'Executiu. Ahir, després del Consell de Govern, la portaveu, Núria Riera, anuncià que el Govern recurrerà a l'Alt Tribunal per demanar que es condemni Lorenzo pels seus insults. "La llibertat d'una persona acaba on comença la de l'altra. No hi val tot per defensar una ideologia", afirmà Riera, qui insistí que les "desqualificacions" de Bravo desacrediten els seus arguments. La portaveu comentà que la sentència de l'Audiència no imposà les costes i reconeix, segons ella, que les expressions del secretari general de la UGT "són atemptatòries contra el dret a l'honor". Per això, la recorreran. En realitat, el que diu la sentència és que les expressions de Bravo són "certament grosseres i desafortunades".

En qualsevol cas, serà la tercera vegada que el Govern actua davant els tribunals per intentar que condemnin el sindicalista (si no es té en compte que el primer pic els serveis jurídics de la Comunitat varen haver de refer la seva demanda perquè estava mal plantejada). Aquesta demanda fou presentada per Bauzá "en la seva condició de president de les Illes Balears" i hi reclama 6.000 euros per compensar els perjudicis que, segons ell, li han causat les manifestacions de Bravo.

UGT es vol querellar contra ell

La resposta d'UGT a l'anunci del Govern fou un altre anunci. El sindicat estudia querellar-se contra el president per presumptes delictes de malversació de fons públics, prevaricació i frau a l'administració per haver emprat els serveis de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma en la demanda contra Bravo, en el seu "benefici privat i particular", informà l'agència Europa Press.

stats