Política 28/06/2013

Bárcenas, denunciat per cridar "aquest socialista em trobarà!" a l'advocat que va demanar que l'empresonessin

L'incident es va produir quan la policia conduïa l'extresorer del PP al furgó que el va traslladar a Soto del Real

Europa Press
1 min
Luis Bárcenas, extresorer del PP, arribant a l'Audiència Nacional, abans que ingressés a presó / AFP

MadridMariano Benítez de Lugo, l'advocat que aquest dijous va demanar presó per a Luís Bárcenas, ha denunciat l'extresorer del Partit Popular (PP) per suposades amenaces. Benítez assegura que Bárcenas li va cridar pel passadís del jutjat: "Aquest socialista em trobarà! ['¡el socialista me va a encontrar!']", quan tres policies el conduïen al furgó de la Guàrdia Civil que el traslladaria a la presó de Soto del Real.

Benítez, que forma part de l'Associació d'Advocats de Demòcrates d'Europa (ADADE), ha assegurat que Bárcenas el va assenyarlar amb un dit en "to amenaçador" i li va dir "aquest socialista em trobarà!". L'advocat de l'extresorer, Alfonso Trallero, va intentar tranquil·litzar-lo i va dir "anem, anem" i, segons Benítez, "li ha recriminat suaument la seva actitud".

La denúncia situa l'escena a la sortida del jutjat central d'instrucció número 5. Bárcenas va ingressar aquest dijous a la presó del Soto del Real després de declarar durant dues hores davant el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz.

stats