Política 05/08/2013

El PSOE demanarà que Rajoy declari a l'Audiència Nacional pel cas Bárcenas

Després de les declaracions judicials de la propera setmana, els socialistes també sol·licitaran un cara a cara de l'extresorer del PP amb Cospedal, Arenas i Cascos

Joan Faus
2 min
Els béns de Luis Bárcenas corren el perill de ser embargats pel jutge Ruz.

MadridEl secretari de Relacions Institucionals i Política Autonòmica del PSOE, Antonio Hernando, ha anunciat aquest dilluns que els socialistes demanaran la compareixença del president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, davant l'Audiència Nacional en qualitat de testimoni perquè aclareixi el finançament del seu partit i les seves relacions amb el seu extresorer Luis Bárcenas.

En una roda de premsa a la seu de Ferraz, Hernando també ha reclamat que es produeixi un cara a cara en seu judicial entre Bárcenas i els últims tres secretaris generals del partit: María Dolores de Cospedal −actualment al càrrec−, Javier Arenas i Francisco Álvarez Cascos. Ha dit que ho demanaran un cop hagin tingut lloc les declaracions judicials que faran la propera setmana Cospedal, Arenas i Cascos per la seva implicació en l'escàndol de presumpte finançament il·legal i comptabilitat paral·lela al PP.

"Posteriorment, un cop produïdes aquestes diligències, tant les declaracions com els tres acaraments, demanarem la compareixença del president del PP, també en qualitat de testimoni, perquè aclareixi el finançament del partit i les seves relacions amb Bárcenas", ha afegit.

El representant socialista ha assegurat que com que tots tres declararan com a testimonis, estan obligats a dir la veritat, però ha lamentat que "previsiblement" no ho faran, "com va fer" Rajoy en la seva intervenció dijous passat al Senat. En aquest sentit, ha considerat que un cara a cara de tots tres amb Bárcenas seria la millor forma d'esclarir els fets protagonitzats per "un delinqüent que ha estat 20 anys al cor de les finances" del PP i que "té molta informació".

D'altra banda, Hernando també ha valorat l'escalada de la tensió entre el govern espanyol i Gibraltar, i ha reclamat a Rajoy "diàleg" i "evitar mesures unilaterals".

stats