Política 07/06/2013

La Caixa podrà mantenir una participació superior al 50% a CaixaBank

El govern espanyol introdueix canvis a la llei de caixes i permet que les antigues caixes mantinguin el control sobre els bancs però perdran drets polítics

Joan Faus
1 min
LES CONSEQÜÈNCIES DEL RESCAT 
 El titular d'Economia, Luis de Guindos, va explicar ahir en la roda de premsa posterior  al consell de ministres l'última reforma per complir amb la reestructuració financera exigida a Espanya pel rescat bancari.

MadridEl govern espanyol ha aprovat aquest divendres la llei de caixes que suposa un "retorn" de les entitats als seus "orígens" i una millora de la seva "professionalitat i independència", segons ha anunciat el ministre d'Economia, Luis de Guindos, en la roda de premsa posterior al consell de ministres. L'executiu ha introduït alguns canvis a la llei, que ara iniciarà el seu tràmit parlamentari, després de l'informe del Consell d'Estat.

La llei estableix tres nivells d'obligacions per a les fundacions en funció de les participacions que tinguin en les entitats de crèdit, almenys un 10%, un 30% i a partir d'un 50% o en participació de control. La principal novetat és que les antigues caixes que tenen una participació sobre un banc superior al 50% -per exemple La Caixa té més d'un 70% sobre CaixaBank- sí que podran augmentar la seva participació amb una ampliació de capital -a l'avantprojecte no podien i de fet havien de reduir el seu pes progressivament- però no podran exercir "drets polítics" sobre l'entitat si la seva participació supera el 50%.

D'altra banda, la segona novetat de la llei respecte l'avantprojecte és que en la política de dividends abans s'exigia un acord del 75% dels accionistes amb vot a l'entitat que ara es redueix fins el 66%.

stats