Política 12/12/2013

Mas fa pública la consulta i repta el govern espanyol a asseure's a negociar per fer-la possible

El president de la Generalitat confirma les dues preguntes i la data, 9 de novembre del 2014. Creu que l'acord ha estat "ràpid i discret"

S. González / O. March
1 min

Amb la consulta ja pactada amb CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha comparegut de forma solemne a la galeria gòtica de Palau acompanyat de tres consellers i una nodrida representació dels grups parlamentaris favorables al dret a decidir. "Anem amb la millor mà estesa a Madrid", ha apuntat Mas, que ha reptat el govern espanyol a negociar la consulta i permetre-la.

"Hi ha hagut sentit de país", ha valorat el president, que ha assegurat que amb l'acord s'ha fet "honor" a la "demanda general de la ciutadania" de ser consultada. Mas ha confirmat la data del 9 de novembre del 2014 i ha explicat que hi haurà dues preguntes. La primera: "Vol que Catalunya esdevingui un estat?". La segona: "En cas de resposta afirmativa, vol que aquest estat sigui independent?".

El president de la Generalitat ha detallat que l'acord "ha estat ràpid", en tan sols dos dies, i, a més, "discret". I ha celebrat que la pregunta acordada "sigui amplíssimament majoritària i clara". En aquest sentit, ha subratllat que li hauria agradat que el PSC també hagués format part del consens, però que ha estat impossible.

stats