Política 04/08/2015

Mas fixa el llistó per a la victòria del sí el 27-S: 68 diputats de Junts pel Sí i la CUP

El president de la Generalitat desafia l'Estat a permetre un referèndum si vol que el resultat es mesuri en vots

Roger Mateos / Sara González
1 min

BarcelonaCom es mesurarà la victòria o el fracàs del 'sí' a la independència el 27-S? El president de la Generalitat, Artur Mas, ha respost ras i curt: el triomf del 'sí' passa per obtenir una majoria d'escons de la candidatura Junts pel Sí i de la CUP, és a dir, 68 diputats.

El president ha argumentat que si s'hagués pogut acordar un referèndum amb el govern espanyol serien els vots els que comptarien, però que com que l'executiu de Mariano Rajoy "no ha volgut ni seure a parlar-ne" l'única via serà mesurar el resultat en funció dels diputats independentistes que hi hagi al Parlament. Un posicionament que xoca amb el que fins ara ha defensat la CUP, ja que David Fernàndez va alertar dissabte que que sense una majoria també en "vots" faltarà legitimitat al procés d'independència.

Amb tot, sobre les xifres absolutes resultants de les urnes, el president ha defensat que n'hi hauria prou amb un 51% dels vots a favor de la independència per tirar endavant el procés. "És suficient el 49% per aturar-ho?", ha etzibat tot responent a aquells que sostenen que cal una àmplia majoria a favor de l'estat propi perquè el procés estigui legitimat.

Mas també ha fet referència al fet que la CUP hagi afirmat aquest dimarts que no es plateja investir-lo com a president. "No poden donar suport a un govern de CiU però tampoc al govern espanyol. Ja veurem com ho fan, però hi ha una llista que s'ha mullat a fons i que mira d'aconseguir una majoria", ha defensat.

stats