La Radiografia
Política 01/06/2013

Ana Mato a la corda fluixa pels regals de Gürtel

1 min
Ana Mato A la corda fluixa pels regals de Gürtel

La cadira de la ministra de Sanitat, Ana Mato, trontolla. El fantasma d'una possible crisi de govern planeja pel palau de la Moncloa. L'últim escàndol que incomoda el consell de ministres és un viatge pagat, en part, pel cap de la trama Gürtel a Mato i a un dels seus fills a Disneyland París el 1998.

Rajoy va defensar Mato quan un informe policial la va vincular amb la trama. "S'ho mereix i està sent una bona ministra", va exclamar davant la cúpula popular. El viatge a Eurodisney consta en un informe de l'Agència Tributària. Les veus crítiques amb Mato no ho són per la seva tasca ministerial, sinó perquè no veuen decorós que formi part del govern una persona que s'ha beneficiat directament o indirectament d'una trama corrupta.

De moment, el govern espanyol i el PP, de portes enfora, la segueixen defensant. Ahir el portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, va afirmar que "les dones enganyades pels seus marits no són ximples", i és que un cop més -com quan es va saber que li havien regalat bosses cares, viatges i festes per als nens- diu que no en sabia res, atribuint les responsabilitats al seu exmarit, Jesús Sepúlveda, imputat pel cas.

Rajoy no la deixarà caure obertament per aquest afer però l'excusa de l'inici d'una nova etapa de govern per executar les recomanacions de la UE pot ser bona per forçar el relleu de Mato.

stats