Política 06/10/2016

Alonso (PP), favorable a un judici pel cas Gürtel que "depuri responsabilitats"

L'exministre i líder dels populars a Euskadi critica l'estratègia de l'advocat de la defensa del partit, que ha demanat anul·lar tot el macroprocés

Europa Press
1 min
El president del PP a Euskadi, l'exministre Alfonso Alonso. EFE

BilbaoL'exministre i president del PP basc, Alfonso Alonso, ha criticat aquest dijous l'estratègia de la defensa del partit en el judici a Gürtel i ha sol·licitat al tribunal la nul·litat de tot el cas, en la mateixa línia que la majoria d'acusats, inclòs el número dos de la trama, Pablo Crespo, i l'extresorer dels populars Luis Bárcenas. En una entrevista a Onda Cero, s'ha mostrat favorable que se celebri el judici i "es depurin responsabilitats". Tot i això, ha afirmat que no vol entrar a "valorar" el plantejament dels lletrats perquè tenen les "seves estratègies" per mantenir la "posició de la defensa", i que ell no és l'encarregat de "dissenyar-les".

El dirigent del PP ha indicat que no sap si s'anul·larà el judici o determinades proves –el tribunal anunciarà la seva decisió dilluns–, però s'ha mostrat favorable que, en aquest cas, es depurin "les responsabilitats penals". Alonso creu que s'ha "d'aclarir" el cas després "d'una instrucció tan llarga. [...] Cal que hi hagi un judici, i hi haurà d'haver una resolució, però jo no em posaré en l'estratègia de la defensa dels advocats perquè no és el meu paper, no em toca això. Cadascú té les seves coses", ha conclòs.

Podem demana al PP que no es faci la "víctima"

El portaveu de Podem al Congrés, Íñigo Errejón, ha reclamat al PP que deixi de fer-se la "víctima" i que deixin treballar els jutges. "Si no tenen res a amagar, no els passarà res", ha afegit.

stats