Política 09/03/2016

Fernández Díaz estira les orelles a Albiol pel seu comunicat contra De Guindos

El coordinador general del PP a Catalunya havia expressat el "profund malestar" del partit per la reunió amb Junqueras, que considera un "error greu"

Ara
2 min
L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, durant la roda de premsa d'ahir, en la qual va exposar les conclusions de la investigació oberta per l'Ajuntament.

BarcelonaTensió al PP a Catalunya. El sorprenent comunicat que el coordinador general del partit, Xavier García Albiol, va difondre aquest dimarts expressant el seu "profund malestar" per la reunió entre el ministre d'Economia, Luis De Guindos, i el vicepresident econòmic de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha irritat el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que ha estirat les orelles al líder del PP al Parlament.

En una entrevista a Antena 3, Fernández Díaz ha avisat Albiol que "aquestes coses es resolen normalment trucant per telèfon i no fent comunicats", i ha defensat que De Guindos va fer bé reunint-se amb Junqueras perquè el govern espanyol "no permetrà" que els catalans pateixin les conseqüències de la "deslleialtat dels seus dirigents".

Tanmateix, el ministre ha atribuït la reacció del PPC al fet que és "a primera línia de la trinxera defensant la unitat d'Espanya" a Catalunya davant "les barbaritats" del sobiranisme.

Albiol va enviar ahir un comunicat on titllava d'error la reunió entre De Guindos i Junqueras, i lamentava que, "des de la bona fe", un ministre del govern espanyol "hagi caigut a la trampa de la Generalitat", ja que, "mentre es dediquen a malparlar sobre Espanya i de tot allò que els roba l'Estat, quan s'apaguen els focus corren a demanar reunions secretes amb els ministres".

El líder popular opinava que "la constant actitud de desafiament independentista" de Junqueras i del Govern, "amb constants insults cap a l'executiu espanyol i el PP, són motius més que suficients perquè no hi hagi reunions d'aquest tipus".

Albiol es reafirma a la tarda

A la tarda, als passadissos del Parlament, Albiol s'ha reafirmat en les seves crítiques a la reunió entre De Guindos i Junqueras. Tot i admetre que, com ha dit Fernández Díaz, la situació es podria haver solucionat amb una trucada, ha defensat la seva forma d'actuar. Albiol ha explicat que era coneixedor de la reunió, i ha precisat que el que li sembla malament no és que es reuneixin, sinó les formes.

Albiol ha criticat que De Guindos accedís a veure's amb Junqueras a l'Aeroport del Prat i no el forcés a que la reunió fos a Madrid o a la Delegació del govern espanyol a Catalunya. "No em sembla afortunada l'escenificació", ha apuntat, i ha afegit que el fet que la trobada fos a l'aeroport ha permès que ERC digui que va ser una trobada "de tu a tu".

stats