Política 23/10/2017

Albiol assegura que el 155 tirarà endavant encara que Puigdemont convoqui eleccions

PP i Cs no s'oposen al ple del Parlament però adverteixen que intentaran evitar la DUI

Ara
2 min
Albiol en una intervenció a l’últim ple del Parlament.

Barcelona"L'article 155 ja s'ha posat en marxa i no es pot aturar". És la reflexió que aquest dilluns ha fet des del Parlament el president del PP a Catalunya i senador per designació autonòmica, Xavier García Albiol. Albiol ha insistit que el 155 s'aplicarà divendres fins i tot en el cas que el president del Govern, Carles Puigdemont, decidís abans convocar eleccions catalanes. De fet, el líder popular ha descartat que l'executiu espanyol convoqui eleccions immediates perquè, ha dit, "estarien contaminades políticament" i, abans, s'hauria d'aprovar "un paquet de mesures per restaurar la normalitat institucional". Mesures que, entre altres qüestions, haurien de comportar, segons ell, la "il·legalització" de tot programa electoral que contingui una declaració immediata d'independència.

Ni PP ni Cs s'han oposat al ple que la junta de portaveus ha fixat per dijous, tot i que han advertit que intentaran impedir que s'hi declari la independència. "Si en algun moment, el Govern, JxSí o la CUP tenen la temptació d'aprovar resolucions en la línia de declarar per activa, passiva, clarament o indirectament una DUI, no se'ls hi permetrà; actuarem", ha subratllat Albiol sense donar més detalls.

"El ple que convoca JxSí no és per parlar de sanitat i educació, sinó per parlar del monotema. Ens convoquen a un ple en què sabem del que parlarem però, per covardia, se'ns amaga el que votarem", ha afegit el portaveu parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, que ha comparegut amb posterioritat a la sala de premsa del Parlament.

Carrizosa també ha destacat que la compareixença dels senadors per designació autonòmica que JxSí i CUP plantegen a la Comissió d'Afers Institucionals dependrà de la decisió que prengui el president de la CAI, Jean Castel (Cs). En aquest sentit, Carrizosa ha criticat que en les últimes setmanes els partits sobiranistes no volguessin que se celebrés una reunió de la CAI i que, des de l'aprovació de les lleis de desconnexió el 6 i 7 de setembre, el Parlament ha viscut "segrestat" per l'independentisme.

Ni Cs ni PP participaran en una votació sobre la DUI si aquesta és una de les tres propostes ds resolució que plantegen JxSí i la CUP en el ple del proper dijous.

La presidenta del grup parlamentari de Cs, Inés Arrimadas, ha insistit en la necessitat que se celebrin noves eleccions autonòmiques a Catalunya i ha instat el PSC a formar un govern "plural" que inclogui persones "independents" i "segurament liderat per Cs". "Estem exhausts del Procés i ara ha de començar una etapa de prosperitat, convivència, optimisme i unió", ha defensat en roda de premsa des de la seu del partit a Madrid.

stats