Política 21/06/2013

La reforma de les administracions suposarà un estalvi de 37.700 milions d'euros

Sáenz de Santamaría assegura que "de cada euro que estalviarà l'administració s'estalvien, en costos d'oportunitat, dos euros al ciutadà"

M. Eugènia Quetglas
2 min
La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en el la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest divendres, en què s'ha aprovat l'informe per a la reforma de les administracions / EFE

MadridLa reforma de les administracions públiques suposarà un estalvi d'aquí al 2015 de 37.700 milions d'euros. Segons la vicepresidenta del govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, aquesta xifra surt de eliminació de mesures burocràtiques, "de l'aprimament de l'administració pública". Concretament, la reforma suposarà pressupostàriament un estalvi de 17.500 milions, i de manera directa un estalvi de 6.500 milions per a l'administració i de 16.300 per als ciutadans. Des de la Moncloa s'ha assegurat que "de cada euro que estalviarà l'administració s'estalvien, en costos d'oportunitat, dos euros al ciutadà".

El consell de ministres ha donat aquest divendres el vistiplau a l'informe que ha de donar peu a una reforma profunda de l'administració de l'Estat, que té com a punt estrella l'eliminació de les duplicitats d'organismes entre les comunitats i l'Estat. Sáenz de Santamaría ha assegurat que aquest informe és una "auditoria completa de tot el sector públic espanyol, gegantina, titànica i inèdita", ha afirmat.

Sáenz de Sanatamaría ha afirmat que l'eliminació de les duplicitats "va més enllà de l'eliminació d'òrgans". Segons ella, "és una nova filosofia de la col·laboració entre les administracions" que té com a primera característica "planificar plegats". La número dos de la Moncloa considera que l'Estat i les comunitats "han de poder fer polítiques de país junts a través de les conferències sectorials i proposant-nos polítiques de resultats", ha advertit.

La vicepresidenta espanyola ha presumit que l'informe "és un treball fet des de casa". "No hi ha contractacions externes, és de l'administració per a l'administració", ha afirmat.

El primer pas que es farà tindrà lloc durant el consell de ministres de la setmana que ve. La Moncloa ha anunciat que aprovarà la factura electrònica.

L'objectiu de tot aquest pla que s'inicia avui és fer una administració més transparent, més senzilla i menys costosa per als ciutadans.

stats