Opinió 10/06/2013

Es riuen del sant, la festa i l'educació

Antoni Alorda
1 min

Tots convindrem que calen propostes i accions sobre l'educació, consensuades i pautades. El PP prometia autopistes de l'educació, però només remou tones de terra, i vénga expropiacions: mil professors menys, 100 milions d'euros menys de pressupost (amb el que suposa en personal de suport, ràtios, manteniments, menjadors, beques...). Havíem de rehabilitar l'edifici i hi ha calat foc, ara tothom està mobilitzat... per salvar els mobles.

El PP l'emprèn contra una "dictadura catalanista" a les aules. I qui són els suposats dictadors? Milers de professors que, segons ells, "adoctrinen", quan el que s'hauria de fer, ens diuen, és... espanyolitzar. En comptes de reconèixer la ingent contribució de l'escola a la cohesió social, se'ns diu que hi ha un nin de sisè de primària (sic) que no entén el castellà... Massa gegants on només hi ha molins.

I la LOMQE que amenaça amb les seves revàlides centralistes, i la religió redemptora, i la disminució dels consells escolars. I el TIL que instiga professors amb un anglès insuficient que expliquin matemàtiques en anglès a nins que van justos... de matemàtiques i d'anglès. Caos. Tot per l'obsessió fanàtica i provinciana contra el català, la llengua pròpia.

A tot això, el PP manté en el Parlament l'escarni d'una comissió per un pacte, quan tot ho adopta unilateralment. No participarem d'aquesta befa.

Professors i alumnes, directors i pares... tothom abandona la Conselleria fins que rectifiqui. La consellera, impertèrrita, anuncia immobilisme... i represàlies, però crearà una mesa i ja s'ha reunit... amb el Sírküló Baléà.

Algú hauria de posar seny i no consentir que juguin amb el futur dels nostres nins. No serà Bauzá.

stats