Opinió 17/06/2013

Una nova aberració en funció pública

Pilar Costa
2 min

El Govern ha aprovat un nou decret llei sobre funció pública i ja en van tres en només un any, i tots amb l'objectiu d'endurir la política contra els treballadors públics encetada pel president Bauzá.

Quina és la novetat d'aquesta llei? Doncs que es materialitzarà "l'eliminació de persones", seguint les paraules de Bauzá, el concurs de trasllat de més de 800 funcionaris i espatllar els borsins d'interins, que funcionen bé i que no han representat cap problema.

La vertadera raó d'aquest canvi és que el PP vol tornar a poder posar funcionaris "de confiança" en els llocs vacants, en comptes d'acudir, com fins ara, als borsins d'interins en els quals la crida es fa per rigorós ordre i és anònim. Amb aquesta maniobra, el PP prioritza la promoció interna i elimina que els interins puguin optar a un lloc en l'administració.

Si a això hi sumam tots els interins que seran acomiadats amb el concurs de trasllats, l'escabetxada està servida. A més, un funcionari (de serveis generals) d'una categoria inferior podrà ser nomenat provisionalment a un grup superior al que ocupa.

El PP materialitza una nova aberració en la funció pública: elimina la transparència que suposa que una vacant pugui estar coberta per una persona anònima d'un borsí d'interins i ho reemplaça amb funcionaris de carrera que ja estan en l'administració i que podrà col·locar "a dit" allà on vulgui. Conclusió: amb un decret llei, el PP aconseguirà col·locar més de 300 persones de confiança en els llocs que ho cregui convenient i, a la vegada, centenars d'interins se n'aniran al carrer. I tot això ho fan tots sols, sense consensuar-ho amb ningú: ni oposició, ni sindicats, ni empleats públics no estam a favor d'una mesura així.

stats