19/06/2013

La frase Vidal-Quadras de la setmana

2 min

De la mateixa manera que la tele, la ràdio o el mateix ARA ens fan arribar la frase Espriu del dia, hem d'oferir, també, la frase Vidal-Quadras de la setmana. Diu així: "Si se celebrés la consulta de manera il·legal, la policia hauria d'intervenir per endur-se'n les urnes". M'agrada molt més aquesta que la que va dir, dies enrere, d'enviar-nos els tancs.

Doncs voto perquè ho faci possible (amb perdó per haver dit voto ). Seria un espectacle mai no vist en un estat democràtic que faria les delícies dels noticiaris del món. Policia entrant per força als col·legis electorals per endur-se les urnes curulles. I dipositant-les sense miraments a dins dels furgons. O potser destruint-les a cops de martell, amb ràbia o resignació, segons el tarannà del braç executor. I tot de sobiranistes mirant de protegir les paperetes amb la vida. (Sí, d'acord, jo potser no arribaria a tant, però tinc amigues que sí.) Crits, aldarulls, càmeres, gasos lacrimògens. Iaioflautes i quissoflautes per terra. I un desplegament sense precedents, perquè a cada col·legi hi caldria una dotació policial. I interventors heroics lliurant urnes falses, plenes de cromos de Maria Lapiedra. I muntanyes i muntanyes de paperetes arribant a la Delegació del Govern. I la Llanos de Luna rient amb perversitat. I els d' El gato al agua sentint unes ànsies eròtiques del tot noves. I potser un milió de detinguts (o cap, segons la policia).

L'acció suposaria una propaganda per a la causa millor fins i tot que vestir Colom de membre del Consell per a la Transició Nacional amb una camisa estampada de tigre i escot generós. De tota manera, tot i trobar aquesta idea boníssima, em sembla que l'Aleix hauria de permetre'ns una petita gràcia, abans de la confiscació. Abans que s'enduguessin les urnes, ¿que ens deixaria comptar les paperetes, per veure qui ha guanyat?

stats