09/06/2013

'Europegues'

2 min

Hem de reconèixer que a Catalunya ens faríem un bon fart de riure si finalment Eurovegas fes llufa. És més, ens encantaria saber que el controvertit macroprojecte de joc, oci i putiferi no es materialitza, i que Sheldon Adelson, el Luis Figo dels magnats americans, se'n va a fer fortuna -o més fortuna encara- a una altra banda. Doncs bé, tot indica que aquest somni eròtico-financer podria estar a punt de produir-se. Llegíem ahir a l'ARA que, segons un informe de l'influent Deutsche Bank, Eurovegas a Madrid hi té tan poc futur com Vidal-Qualdras a la Coral Sant Jordi.

L'estudi presentat per l'entitat bancària alemanya veu molt improbable que es tiri endavant la construcció de Las Vegas Sands a Madrid per diferències insalvables en qüestions legislatives estatals, però sobretot europees. En aquest cas, ni tan sols podria aplicar-se el castís principi que estableix que feta la llei, feta la trampa i la comissió. Ja poden dir missa a Madrid, que qui marca la llei en aquestes qüestions és Europa, i la UE no permetrà tabac en un recinte públic ni que els nens juguin al blackjack .

Si Eurovegas se'n va en orris, quin mort ens haurem tret de sobre abans que fracassés a la Meseta! A més de no assumir un projecte conflictiu, també descartarem la possibilitat que l'invent sortís bé a 600 quilòmetres d'aquí. Esclar que aleshores també serà el moment de mirar cap a la immaculada rèplica catalana de la Disneylàndia de la ruleta que proposava Adelson. Com tenim el Barcelona World de Tarragona? Senyors del govern, el cop d'efecte va quedar sensacional, però després dels focs artificials hauria de venir alguna cosa més que fum. De moment, això sí, seguirem fent el que millor se'ns dóna: estar pendents de les desgràcies dels altres. Com la patacada d'Eurovegas, que, per cert, tothom veia a venir, però que només ens hem cregut quan ens ho han dit des d'Alemanya. Vet aquí les pegues de la nostra autoestima.

stats