MITJANS PÚBLICS
Mèdia 26/06/2013

Els treballadors de TV3 faran vaga aquesta tarda

La CCMA formalitzarà avui l'ERO, i les plantilles responen amb 30 dies de protestes

Albert Castellví Roca
2 min

Barcelona.El comitè d'empresa de Televisió de Catalunya ha convocat per a aquesta tarda una vaga de dues hores i mitja (de 16.30 a 19.00) com a resposta a l'ERO que prepara la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que està previst que es formalitzi aquest migdia. Segons han explicat a l'ARA fonts del comitè d'empresa de TVC, l'aturada, que afectarà principalment el programa Divendres , té com a objectiu que els treballadors puguin participar en la manifestació que tindrà lloc a la mateixa hora a Barcelona, en un lloc que "per prudència" encara no han fet públic.

Amb aquesta protesta, que serà secundada també per la plantilla de Catalunya Ràdio, els empleats pretenen mostrar el seu "rebuig" a una mesura que consideren "injusta i innecessària", i que podria suposar l'acomiadament de 312 treballadors dels mitjans de la CCMA i una rebaixa salarial del 7,5%, si es compleix el plantejament inicial de l'empresa. Amb tot, el comitè de TVC confia a trobar vies alternatives que permetin "salvar" tots o bona part dels llocs de treball amenaçats.

Les condicions exactes de l'ERO quedaran definides d'aquí 30 dies, quan es compleixi el període establert legalment per a la negociació. El termini començarà a comptar, en principi, aquest migdia, quan la CCMA presenti als representants dels treballadors la documentació referent a l'expedient.

Aquesta reunió, però, ha estat precedida per la polèmica, i de fet el comitè d'empresa de Catalunya Ràdio no tenia, ahir al vespre, intenció de presentar-s'hi, ja que considera que la trobada s'hauria de fer a la seu de l'emissora, i no a l'edifici Imagina, on ha estat convocada. Segons el comitè -que defensa que, legalment, la negociació s'hauria de fer per separat en cadascun dels mitjans, ja que són empreses diferents-, això endarreriria l'inici del seu termini de 30 dies fins que el lliurament de la documentació es fes efectiu.

Un mes de protestes

Aquest juliol es preveu mogut als mitjans de la Corporació. A la vaga d'aquesta tarda a TV3 la seguirà una sèrie d'aturades de deu minuts que es repetiran diàriament, durant un mes, en horaris diferents però coincidint, gairebé sempre, amb l'inici dels Telenotícies . El comitè no descarta convocar més endavant vagues de durada més llarga, però de moment optarà per aquesta mobilització "sostinguda" però que "no fa mal a la programació" ni té "un efecte negatiu en l'audiència".

Per la seva banda, l'assemblea de treballadors de Catalunya Ràdio va autoritzar ahir el comitè a convocar aturades de 24 hores entre el 12 i el 26 de juliol, "a determinar en funció dels esdeveniments", i va aprovar iniciar una "mobilització contínua" de 30 dies a partir de la presentació formal de l'ERO, amb un acte de protesta diferent cada dia.

stats