Mèdia 11/06/2013

Portàtils amb més bateria i un nou Mac Pro cilíndric

A.c.
2 min

Cardedeu.Ni iPhone barat, ni iRellotge, ni iTelevisor. En la convenció anual per a programadors, Apple no acostuma a presentar dispositius nous, que es guarda per a esdeveniments específics. Tot i això, ahir va renovar dos dels models d'ordinador que ja ven, incorporant-hi els processadors, xips gràfics i de memòria més nous per posar-los al dia.

Els portàtils ultralleugers MacBook Air portaran des d'ara els nous processadors Haswell d'Intel, amb velocitats d'1,3 o 1,67 GHz, que a més de prometre un 40% més de rendiment gràfic, aporten segons l'empresa una millora substancial en la durada de la bateria: en el model amb pantalla de 13 polzades passa de les set hores actuals a les 12 del nou, mentre que el d'11 polzades (des de 1.029 euros), que durava cinc hores, en podrà funcionar fins a nou. Per això Phil Schiller, el vicepresident d'Apple, presumia d'"autonomia per a tot el dia", compensant l'avantatge que havien adquirit darrerament els equips ultrabook d'altres marques. En els nous Air també s'ha duplicat la capacitat d'emmagatzematge en memòria Flash.

Apple també va sorprendre amb el nou format del Mac Pro, l'ordinador de sobretaula de gamma alta adreçat al seu mercat original: els dissenyadors gràfics, fotògrafs i enginyers. A més de duplicar-ne el rendiment de procés i adoptar ports de dades i de vídeo molt més ràpides, ho ha encapsulat tot en una carcassa cilíndrica de color negre brillant que ocupa vuit vegades menys que el model anterior de format torre. Un detall marca de la casa: un sensor de moviment il·lumina les connexions per facilitar la instal·lació.

Tots els equips nous són compatibles amb l'estàndard 802.11ac de xarxes wifi, que ofereix més velocitat de connexió sense fils. Apple també va presentar ahir dos punts d'accés que fan servir aquesta nova tecnologia.

stats