AUDIÈNCIES
Mèdia 02/06/2013

La 1 confirma al maig que ha aturat la sagnia d'espectadors

TV3 lidera a Catalunya i Telecinco a les Balears

àlex Gutiérrez M.
2 min

BarcelonaLes audiències del mes de maig es tanquen sense alteracions bàsiques en els rànquings, tot i que La 1 confirma el punt d'inflexió i segueix guanyant quota.

Catalunya

TV3 suma l'onzè mes consecutiu com a cadena líder

El primer canal de TVC va acabar el maig amb una audiència mitjana acumulada del 13,7%. Tot i que baixa sis dècimes respecte a l'abril, manté un còmode lideratge de 3,2 punts respecte a Telecinco, que és la segona classificada, amb un 10,5% de share , però que nota l'alè d'Antena 3, que la persegueix a només una dècima de distància. Ja a més distància hi ha el grup format per La 1 (7,9%), La Sexta (5,9%) i Cuatro (5,5%). 8TV és l'última de les generalistes i registra una quota del 3,6%, la mateixa marca que el mes anterior. El Super3 iguala, amb un 1,6%, el rècord absolut que havia obtingut a l'abril. Pel que fa als altres canals de la Corporació, el Super3 / 33 fa un 1,7% i el 3/24 un 1,1%.

Illes Balears

Telecinco, la cadena preferida pels illencs

El duel entre privades a les illes Balears cau de la banda de Telecinco, que aconsegueix un 13,1% al maig de mitjana i supera per tant en un 1,4% els 11,7 punts de quota assolits per Antena 3. La televisió autonòmica registra un discret 6,7%.

Espanya

Quatre dècimes d'avantatge per a Telecinco

El primer canal de Mediaset és la televisió més vista a l'Estat, amb un 13,4% d'audiència mitjana. Supera Antena 3 per quatre dècimes, que es queda en un 13,0%. Per grups, però, el bon funcionament dels canals secundaris d'Atresmedia els afavoreix, ja que sumen el 28,6% de l'audiència, mentre que Mediaset es queda en un 27,8% (tot i tenir Factoria de Ficción, que és la temàtica que millor funciona a l'Estat, amb una audiència al maig del 2,8%).

La crisi de La 1

La pública espanyola atura la sagnia d'espectadors

La pública espanyola creix dues dècimes al maig, que se sumen a les set que va pujar a l'abril, impulsada pel futbol europeu i per sèries com Cuéntame i Águila Roja , que l'ajuden a aconseguir l'11,1% amb què ha acabat el mes. A Catalunya també puja: set dècimes fins al 7,9% (tot i que convé tenir present que el 7,2% de l'abril era el seu mínim històric, igualat amb les audiències del novembre del 2012).

L'auge de La Sexta

El canal segueix avançant i guanya una dècima

La Sexta tanca el maig amb un 6,2%, una dècima més que a l'abril, que ja n'havia pujat dues respecte al mes anterior. A Catalunya, però, no té tanta sort i se'n deixa tres, de manera que cau fins al 5,7%.

Intereconomía vs. 13 TV

El canal dels bisbes encara guanya el del toro, però per menys

13 TV ha aconseguit un 1,3% d'audiència a Espanya, cosa que fa que superi Intereconomía, la seva màxima rival, que es queda amb un 1,1%. A l'abril el marge era de sis dècimes.

stats