NOU FORMAT
Mèdia 10/06/2013

La Sexta s'introduirà a la policia

Prepara un programa que mostrarà actuacions reals del cos de seguretat

A.c.r.
2 min

BarcelonaVeure com treballen els agents de policia i mostrar-los en plena acció durant tot tipus d'operacions serà l'objectiu principal del nou programa Policias en acción , que prepara La Sexta i que està previst que s'estreni aviat, probablement durant els mesos d'estiu, tot i que de moment la cadena no n'ha donat més detalls. L'espai, que Atresmedia promociona des de fa ja algunes setmanes, promet que permetrà "seguir de prop com es desenvolupen perilloses operacions policials".

Per fer-ho, un equip de la cadena acompanyarà grups d'agents de la Policia Nacional en diverses actuacions de camp, des de persecucions i arrestos fins a altres de més rutinàries, com controls de carretera. Les càmeres seguiran els policies per terra, mar i aire, des que comenci l'operació fins que es doni per acabada. D'aquesta manera, el format revelarà alguns detalls sobre la manera de treballar i d'organitzar-se del cos de seguretat, i presentarà també algunes de les situacions més sorprenents amb què es troben els agents en el seu dia a dia.

Els vídeos amb què La Sexta anuncia el format mostren, per exemple, una batuda que fan un gran nombre d'agents, ajudats per un helicòpter, en un barri fins a detenir un home acusat de "robatori amb força i pertinença a grup criminal". També es veu una persecució nocturna, primer en cotxe i després a peu; un avís per l'accident d'una nena que ha caigut d'un balcó; la detenció d'un home en possessió de diverses armes blanques que, segons sembla, buscava venjança, o l'actuació per aturar un robatori en un mercat.

L'espai, produït per New Atlantis -responsable també del format de La 1 Españoles en el mundo -, està plantejat com un programa per al segon prime time i té el suport del ministeri de l'Interior, amb qui Atresmedia ha arribat a un acord per poder infiltrar els seus periodistes entre les brigades policials.

Inspirat en el longeu 'Cops'

Policias en acción té un referent clar a la televisió nord-americana. Es tracta de Cops , un programa basat en la mateixa premissa de seguir les actuacions policials i que la Fox va estrenar l'any 1989. Justament ara fa un mes, coincidint amb el final de la 25a temporada, la cadena va anunciar que no renovaria el que ja s'havia convertit en el seu format més longeu, amb gairebé 900 episodis, però tot i així el programa no desapareixerà: el canal de cable Spike n'ha adquirit els drets i ja en prepara la 26a temporada, que s'estrenarà a la tardor.

Des de la seva estrena l'espai ha estat nominat quatre vegades als Premis Emmy, però també ha rebut crítiques pel fet de mostrar una imatge de la delinqüència relacionada només amb les classes baixes i oblidar, en canvi, els delictes de coll blanc.

stats