Mèdia 30/08/2013

Mor el periodista Manuel Martín Ferrand, un dels fundadors d'Antena 3

Escrivia una columna diària a l''Abc' des del 2002 amb el títol 'Ad libitum'

Ara
1 min

BarcelonaEl periodista Manuel Martín Ferrand ha mort aquest divendres a 72 anys. Nascut a Galícia, va debutar a la cadena SER, on va ser el primer director d'un dels programes mítics de la cadena, 'Hora 25'. El 1973 va assumir la direcció de 'Diario de Barcelona'. Durant la seva estada a Catalunya va fer amistat amb Antonio Asensio, de qui es va convertir en assessor, i també va treballar com a articulista a 'El Periódico', la revista 'Bazar' i el setmanari 'Interviú'.

El 1989 va ser el primer director general d'Antena 3 Televisión, un càrrec del qual va dimitir l'any 1992 per tornar a la ràdio, en concret, a la Cope, als programes 'La linterna' i 'La mañana' durant 10 anys. Va començar aleshores la seva relació amb l''Abc' l'any 2002, on ha estat escrivint una columna diària sota l'epígraf 'Ad libitum'.

L'any 2003 va ser condemnat a sis mesos de presó −que no va haver de complir− per un delicte de frau fiscal: ell i un altre directiu d'Antena 3 van comprar factures falses per un import de nou milions d'euros per tal de justificar despeses i reduir el que havien de pagar d'IVA.

stats