Mèdia 13/06/2013

Mor als 116 anys l'home més vell del món

Jiroemon Kimura va néixer el 19 d'abril del 1897 i des del desembre era la persona de més edat del món. Després de la seva mort, aquest japonès amb 15 rebesnéts manté el títol de l'home que ha viscut durant més temps

Albert Castellví Roca
1 min

La japonesa Misao Okawa és des d'ahir la persona més gran del món, amb 115 anys i 100 dies, segons el Llibre Guinness dels Rècords . Okawa ha agafat el relleu d'un compatriota seu, Jiroemon Kimura -a la foto-, que va morir ahir amb 116 anys i 54 dies a la localitat de Kyotango. Kimura, nascut el 19 d'abril del 1897 a Kamiukawa -a la mateixa regió on ha mort, prop de Kyoto-, s'havia convertit en la persona més vella del món el desembre de l'any passat, i pocs dies després va assolir un altre rècord que de moment seguirà mantenint: el de l'home que ha viscut més temps -com a mínim des que se'n té constància-. Tot i així, encara ha quedat lluny dels 122 anys i 164 dies que va viure la francesa Jeanne Louise Calment, que encapçala la classificació històrica de longevitat en categoria femenina.

Kimura tenia set fills -dos dels quals ja són morts-, 14 néts, 25 besnéts i 15 rebesnéts. Havia treballat com a funcionari de correus, i poc abans de convertir-se en centenari encara cuidava el seu hort. De fet, fins a finals de l'any passat no va començar a tenir problemes importants de salut. Va celebrar el seu últim aniversari -el primer com a home més vell del món- al llit, però amb un missatge de felicitació del primer ministre japonès, Shinzo Abe. L'11 de maig va ingressar a l'hospital, on ahir va morir.

stats