Mèdia 02/06/2013

Lou Reed supera un trasplantament de fetge

La dona del músic de 71 anys creu que tot i que no se'n recuperarà del tot podrà tornar a l'activitat

àlex Gutiérrez M.
1 min

Laurie Anderson, artista i dona del cantant Lou Reed, ha explicat que el cantant es va sotmetre el mes passat a un trasplantament de fetge i que evoluciona favorablement. "És tan seriós com sona. Es moria. Una operació així no la fas per diversió", explicava. En una entrevista a The Times , afegia: "No crec que mai se'n recuperi del tot, però segur que el tornarem a veure fent coses d'aquí uns mesos. Ja està treballant, fa tai-txi... Estic molt contenta. Ha aconseguit una segona vida".

Reed és una de les figures musicals més potents emergides de l'escena de Nova York. Va ser cantant, lletrista i guitarrista de l'influent grup The Velvet Underground, a més de firmar una exitosa carrera en solitari. L'operació, però, l'hi van fer a Cleveland. Segons ha explicat Anderson, van preferir anar allà perquè considera que els hospitals de la seva Nova York natal són "deficients".

En l'entrevista l'artista dóna també alguns detalls de l'operatiu que es va haver de muntar per practicar la intervenció i que incloïa dos avions, un per al donant i un per al receptor, en perfecta sincronia. "Vaig quedar esmaperduda. Hi ha coses de la tecnologia que realment són inspiradores", explica.

La parella fa més de 20 anys que estan junts, tot i que només en fa cinc que són casats, després que ho decidissin per un rampell mentre parlaven per telèfon.

stats