Mèdia 25/06/2013

Jolie renya l'ONU per les violacions de guerra

L'actriu va comparèixer davant el Consell de Seguretat de les Nacions Unides i va criticar la inacció pels crims sexuals comesos durant els conflictes de Síria i de la República Democràtica del Congo

àlex Gutiérrez M.
1 min
Jolie renya l'ONU per les violacions de guerra

L'actriu Angelina Jolie va comparèixer ahir davant el Consell de Seguretat de les Nacions Unides. I ho va fer en to crític, ja que va exigir que actuessin en contra dels crims sexuals en temps de guerra. "La violació és una arma de guerra, és una amenaça contra la seguretat. Lluitar contra la violència sexual és, per tant, la vostra responsabilitat", va explicar. "El món encara no considera les violacions de guerra una prioritat. Si el Consell de Seguretat ho converteix en una prioritat, això canviarà. Però, si no, aquest horror continuarà". La intèrpret va recordar que "centenars de milers, fins i tot milions de dones, nens i homes han sigut violats per culpa dels conflictes".

No és la primera vegada que l'actriu es mulla pel tema. Al mes de març, Jolie va visitar la República Democràtica del Congo acompanyada de William Hague, ministre d'Afers Estrangers britànic. L'objectiu de la visita era posar el focus sobre aquesta qüestió. En la seva intervenció, es va referir també a la situació de Síria. De fet, fa pocs dies va visitar un camp de refugiats sirians a Jordània.

Ahir, Jolie -que té el càrrec d'ambaixadora de bona voluntat de l'ACNUR- s'encarava als quinze països membres del Consell de Seguretat i els instava a "mostrar la seva determinació per fer alguna cosa en aquest aspecte".

stats