Mèdia 21/08/2013

Facebook llança un projecte per reduir les barreres a internet arreu del món

Grans empreses tecnològiques, com Samsung, Nokia o Ericsson, s'alien amb la xarxa social per ajudar a fer arribar la connexió a tota la població mundial

Efe
1 min
Mapa del món fet exclusivament amb connexions de Facebook

BarcelonaLes empreses tecnològiques Facebook, Samsung, Nokia, Opera, Mediatek, Ericsson i Qualcomm han posat en marxa 'Internet.org', una aliança per aconseguir que la xarxa sigui accessible i assequible per als 5.000 milions de persones que encara no la utilitzen. En un comunicat, la xarxa social de Mark Zuckerberg ha assegurat que la voluntat d'Internet.org és "fer la xarxa accessible per als dos terços de la població mundial que encara no està connectada".

Per aconseguir aquest objectiu, aquestes companyies se centraran en tres línies d'actuació: aconseguir que la possibilitat d'arribar a la xarxa sigui assequible −no només el preu de les dades, també dels dispositius mòbils−, que es redueixi la càrrega del trànsit a internet −gràcies al desenvolupament d'aplicacions i eines que necessiten menor flux de dades− i que els negocis que envoltin aquest desenvolupament tinguin èxit.

Aquest acord global, el lema del qual és 'Tots connectats. En qualsevol lloc del món', persegueix eliminar les "enormes barreres" que tenen els països en vies de desenvolupament per estar connectats i poder participar de "l'economia del coneixement". Segons la xarxa social, a Internet.org també participaran en el futur organitzacions no governamentals, universitats i experts. Segons Facebook, a l'actualitat hi ha 2.700 milions de persones connectades a la xarxa i l'adopció d'internet descriu un creixement anual del 9%.

stats