Mèdia 01/08/2013

Desenvolupen un material que allarga deu cops la vida de les bateries dels mòbils al Japó

El descobriment podria ajudar el país nipó a reafirmar el seu liderat al sector tecnològic, amenaçat per les companyies de la Xina i de Corea del Sud

Efe
1 min

BarcelonaLa companyia japonesa Shin-Etsu ha desenvolupat un material que podria incrementar fins a 10 vegades la capacitat de les bateries d'ions de liti que fan servir els telèfons mòbils. L'empresa nipona, especialitzada en semiconductors, ha utilitzat la seva tecnologia per produir unes làmines de silici que conserven la càrrega elèctrica dins de les bateries, una alternativa als materials basats en carboni usats normalment.

Shin-Etsu, que podria començar a produir de manera massiva aquest producte en 3 o 4 anys, ja ha enviat els seus prototips a fabricants de bateries dins i fora del Japó per estudiar-ne aspectes com el cost i el desgast dels materials. Els fabricants nipons controlen gairebé la meitat del mercat global de materials usats en les bateries d'ions de liti, del qual són líders Panasonic i la sud-coreana Samsung SDI.

Segons el diari econòmic Nikkei, encara que Japó es troba en l'avantguarda del desenvolupament tecnològic tant en la capacitat com la seguretat de les bateries per a mòbils, les companyies de la Xina i Corea del Sud estan guanyant posicions amb el desenvolupament de nous materials.

stats