ANIVERSARI
Mèdia 16/06/2013

Catalunya Ràdio celebra els 30 anys amb una festa reivindicativa

J.c.
2 min

Barcelona.L'aniversari dels 30 anys de Catalunya Ràdio que els treballadors de l'emissora van celebrar ahir es va centrar en les seves reivindicacions, arran de l'ERO anunciat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals aquesta setmana. En un ambient entre festiu i de protesta, el Centre Tradicionàrius de Gràcia, a Barcelona, va acollir les veus més representatives de la cadena, que van participar-hi activament recordant la importància d'uns mitjans públics potents. Algunes de les veus més conegudes que hi van ser eren les de Xavier Graset, Marta Romagosa, Tatiana Sisquella, Xavier Solà i Martí Farrero.

Antics treballadors de l'emissora també van donar suport als empleats de la pública. Jordi Basté, com a extreballador de la secció d'esports, Lluís Canut o Toni Clapés també hi van participar fent costat als seus antics companys en l'acte reivindicatiu. Basté va fer, fins i tot, un discurs davant d'un espai ple que comptava, segons els organitzadors, amb unes dues-centes persones.

En les dues hores i escaig que va durar l'acte, treballadors de tots els àmbits de la ràdio, des de realitzadors fins a administratius, van compartir l'espai amb oients que van anar fins allà per donar-los suport en les seves reivindicacions i en defensa de la ràdio pública. Companys de la televisió pública TV3 com el presentador del Telenotícies migdia Carles Prats també hi van ser presents. El periodista va defensar la necessitat d'uns mitjans públics forts. També hi va haver lloc per a les rialles, amb un recull històric de pífies radiofòniques, i per a l'emoció, amb un repàs de sintonies de la cadena interpretades pel compositor Albert Guinovart.

Encara que l'aniversari és dijous, aquesta haurà estat l'única festa de la ràdio. El dia 20 només una programació especial recordarà l'efemèride. La direcció no ha preparat cap acte oficial per commemorar les tres dècades de l'emissora. A la festa d'ahir els càrrecs directius hi estaven invitats. Tot i això, no hi van acudir.

stats